Je to lahoda, skvělá při posezení s přáteli. Přilož velikou lžíci a každý si nabere dle libosti.
Ingredience
1 balení jahody
1 karamelový pudink
450 ml mléko
3 bílky
4 žloutky
125 g cukru krupice
70 ml olej
40 g kakao
30 g hrubá mouka
70 g hladká mouka
1 lžíce strouhaná pomerančová kůra
špetka mleté skořice
1 smetana ke šlehání
Postup přípravy
1. Připravíme si kakaový korpus – do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimícháme hrubou mouku a skořici. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh. Žloutky šleháme se zbylou polovinou cukru a pomerančovou kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej. Do žloutkové pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs a sníh. Těsto nalijeme do kulaté formy s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut.
2. Mezitím si z mléka a pudinkového prášku připravíme pudink, osladíme dle chuti. Necháme za občasného míchání vychladnout.
3. Hotový korpus natrháme na kusy a budeme ho vrstvit do skleněné mísy. Korpus, pudink, část jahod, korpus, pudink.
4. Dáme ztuhnout do lednice a před servírováním ozdobíme ušlehanou smetanou a zbylou částí jahod.
Komentáře
Doporučené recepty: