Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Britský trifle dezert

Britský trifle dezert

Je to lahoda, skvělá při posezení s přáteli. Přilož velikou lžíci a každý si nabere dle libosti.

Ingredience

1 balení jahody
1 karamelový pudink
450 ml mléko
3 bílky
4 žloutky
125 g cukru krupice
70 ml olej
40 g kakao
30 g hrubá mouka
70 g hladká mouka
1 lžíce strouhaná pomerančová kůra
špetka mleté skořice
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy

1. Připravíme si kakaový korpus – do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimícháme hrubou mouku a skořici. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh. Žloutky šleháme se zbylou polovinou cukru a pomerančovou kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej. Do žloutkové pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs a sníh. Těsto nalijeme do kulaté formy s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut.

2. Mezitím si z mléka a pudinkového prášku připravíme pudink, osladíme dle chuti. Necháme za občasného míchání vychladnout.

3. Hotový korpus natrháme na kusy a budeme ho vrstvit do skleněné mísy. Korpus, pudink, část jahod, korpus, pudink.

4. Dáme ztuhnout do lednice a před servírováním ozdobíme ušlehanou smetanou a zbylou částí jahod.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons