Jednoduchý způsob, jak využít brambory z minulého dne.
Ingredience na Bramboránky
- 300 g brambory vařené
- 300 g mouka hrubá
- 20 g droždí
- 1 lžička cukr krupice
- 1 lžička sůl
- 200 ml mléko
- 1 vejce
- 2 stroužky česnek
Postup přípravy:
Droždí promícháme s cukrem, zalijeme troškou mléka. Necháme vzejít kvásek.
Brambory nastrouháme najemno a smísíme s osolenou moukou. Vejce vidličkou rozšleháme ve zbylém mléce a nalijeme do připravené bramborové směsi. Nakonec přidáme kvásek a dobře promísíme. Těsto necháme kynout v teple asi půl hodiny.
Z vykynutého těsta lžící vykrajujeme kousky, které na pomoučené ploše tvarujeme na placičky. Smažíme na pánvi po obou stranách.
Ochutíme česnekem utřeným se solí a trochou vody (nebo mažeme povidly).
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: