Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Bramboračka ‚‚po židovsku‘‘

Bramboračka ‚‚po židovsku‘‘

Kdykoliv nás naše stará teta Marie hlídala, vařila nám tuto dobrotu.

Ingredience

500 g brambory
1 ks mrkev
1 ks petržel
1/2 ks celer
1 ks cibule
zelenina dle chuti
1 hrst houby sušené
3 stroužky česnek
2 lžíce máslo
3 lžíce mouka hladká
1/2 lžičky kmín
dle chuti sůl
majoránka dle chuti
2 ks vejce
1,5 l voda

Postup přípravy

Sušené houby předem namočíme. Dáme vařit vodu, očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme a nasypeme do vařící vody. Přidáme houby i s vodou, ve které se máčely, osolíme a okmínujeme.

Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku.

Když je zelenina měkká, přidáme do polévky utřený česnek a špetku majoránky a vmícháme asi 1/3 připravené jíšky. Necháme mírně vařit.

Do zbylé jíšky rozklepneme vejce, osolíme a na mírném ohni necháme za stálého míchání ztuhnout.

Lžičkou vykrajujeme z jíšky malé nočky, zaváříme je do polévky a necháme je 5 minut povařit. Před podáváním můžeme přidat bylinky.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons