Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Bochánky s cukrovou polevou

Bochánky s cukrovou polevou

Bochánky s cukrovou polevou. Křížky do bochánků se nejlépe dělají nůžkami. Před zatuhnutím polevy můžeme nahoru nasypat barevné cukrové zdobení.

Ingredience

  • 50 g rozinky
  • 50 ml rum
  • 300 g hladká mouka
  • 100 g cukr
  • 20 g droždí
  • 100 ml mléko
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hera
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce citronová kůra
  • 50 g kandované ovoce
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • 1/2 lžičky mletý badyán

Na polevu:

  • 2 lžíce šťáva z citronu
  • 150 g cukr moučka

Postup přípravy:
Rozinky naložíme do rumu nejlépe den předem. Do mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku dáme lžíci cukru, rozdrobené droždí a zalijeme 50 ml mírně ohřátého mléka. Necháme 10 minut vzejít kvásek. Pak přidáme zbytek mléka a cukru a ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu. Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Vytvoříme několik válečků a odkrajujeme pokud možno stejné díly, ze kterých uválíme bochánky o průměru asi 5 cm.

Ty pak klademe na plech s pečicím papírem alespoň 5 cm od sebe, aby se při pečení nespojily. Těsně před pečením můžeme na povrchu bochánků vytvořit křížek. Pečeme při 180 °C dozlatova 15–20 minut. Hotové bochánky poléváme cukrovou polevou a zdobíme podle vlastní fantazie.

Poleva: Smícháme citronovou šťávu s moučkovým cukrem, až vznikne polotekutá emulze. Polevu můžeme ředit vodou nebo přidat cukr, pokud

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons