Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny

Xanthan je pojivo, používá se do pečiva.

Ingredience

2 hrnky (300 g) rýžová mouka
2/3 hrnku (100 g) cukr
2 lžičky kakao
1 lžička solamyl
1/4 lžičky zanthan
1 lžička kypřicí prášek
špetka soli
1/3 hrnku olej
1 hrnek rýžové mléko
1 lžička jablečný ocet
50 g nasekaná čokoláda

Postup přípravy

V misce smícháme suché ingredience a poté vmícháme suroviny tekuté. Těsto lžící nandáme do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 35 minut (zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí).

Muffiny velmi opatrně vyndáme z formiček krátce po upečení, aby se nezapařily. Pracujeme opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons