Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Bažantí prsíčka na sušených hříbcích

bažant Bažantí prsíčka na sušených hříbcích

Bažantí prsíčka na sušených hříbcích. Mám to štěstí, že můj strýc je vášnivý myslivec a čas od času si na mě vzpomene s nějakým kouskem zvěřiny. Miluju tu výraznou chuť a vůni.

Ingredience

  • 600-800 g bažantí prsa
  • 1 hrst celerová nať
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • trocha oleje
  • 1 lžíce máslo
  • 30 g sušené hříbky
  • 1 ciibule
  • špetka kmínu
  • 80 g máslo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 400 ml mléko
  • 150 ml smetana

Postup přípravy

  1. Bažantí prsa omyjeme pod vodou a osušíme. Zkontrolujeme, zda neobsahují broky nebo kousky peří. Osolíme, opepříme a opečeme je na pánvi s celerovou natí z obou stran po 6 minutách. Asi 3 minuty před koncem pečení přidáme máslo.

  2. Sušené hříbky vložíme do hrnku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 15 minut nabobtnat. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme s kmínem na másle. Cibuli necháme pouze zesklovatět. Přisypeme hladkou mouku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem s houbami.

  3. Přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté zjemníme smetanou, provaříme a dochutíme solí.

  4. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, bramborové, houskové nebo karlovarské knedlíčky.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons