Bazalkové palačinky s párkovým ragú. Jemné palačinky plněné ragú z párků a zeleniny.
Ingredience
- 2 vejce
- 250 ml mléko
- 150 g hladká mouka
- 300 g párky
- 100 g cuketa
- 350 g mražená zelenina
- 1 červená cibule
- máslo, olej
- sůl, pepř mletý
- 3 lžíce nasekaná čerstvá bazalka
Postup přípravy
Metličkou smícháme vejce, mléko a trochu soli. Postupně zašleháváme hladkou mouku, až vznikne řídké palačinkové těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme lžíci oleje a nasekanou bazalku. Na pánvi potřené olejem postupně upečeme tenké palačinky.
Mraženou zeleninu krátce povaříme v osolené vodě. Před koncem přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, ještě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. V pánvi rozpustíme lžíci másla, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme nakrájené párky. Pak přidáme povařenou zeleninu, plátky červené cibule, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
Palačinky svineme do kornoutků, naplníme připraveným ragú a rozdělíme na talíře. Ozdobíme snítkou bazalky a podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Doporučené recepty: