Bavorský závitek. Takový nedělní oběd si každý nechá líbit.
Ingredience
- 40 g slanina
- 50 g šunka
- 1 sterilovaná okurka
- trocha soli a pepře
- 300 g hovězí kýta
- 100 g brambory
- 1 vejce
- 1 lžíce podravka
- 2 lžíce kremžská hořčice
- 1 lžíce hladká mouka
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme šunku a okurku nakrájené na nudličky, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a necháme zchladnout. Do vychladlé směsi vmícháme vejce a dochutíme podravkou a solí.
Plátky kýty doširoka naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí, posypeme pepřem a rozdělíme na ně náplň. Zavineme, zpevníme párátky a po všech stranách opečeme na pánvi. Podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Hotové závitky vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, podlijeme vodou, rozšleháme a deset minut povaříme. Dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Doporučené recepty: