Podáváme s jasmínovou rýží.
Ingredience
1 celá makrela
sójová omáčka k podávání
Na marinádu:
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce olivový olej
kousek zázvoru
šťáva z 1/2 citronu
trocha cukru či medu
špetka mořské soli
trocha pepře
Postup přípravy
Z makrely odkrojíme hlavu, ocas a všechny ploutve. Seřízneme ji kolem páteře z každé strany tak, že dostaneme dva čisté filety.
Smícháme ingredience na marinádu, chuť dotáhneme citronem a cukrem (medem). Filety naložíme do marinády asi na půl hodiny.
Pak rozpálíme pánev a opečeme filety. Začneme stranou s kůží, poté obrátíme. Stačí 5 minut z každé strany. Makrelu podáváme s rýží podle chuti politou sójovou omáčkou.
Komentáře
Doporučené recepty: