Hodí se na snídani, k večeři i jako dezert.
Ingredience
150 g hladká mouka
2 lžíce cukr
2 lžíce kypřicí prášek
1 vejce
200 ml mléko
3 lžíce olej
kousek másla na smažení
javorový sirup
Postup přípravy
Suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a zpracujeme hladké těsto.
Na pánvi rozpustíme trochu másla, vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě péct (pozor, rychle ztmavnou). Obrátíme, když vrchní strana už není tekutá, a druhou stranu opečeme také dozlatova. Chutnají skvěle s javorovým sirupem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: